Vår historia

2008 pluggade Karl Oskar till personalvetare och fick jobb som researcher på Safemind. Det blev inte så mycket research-arbete men desto mer kodande på deras egenutvecklade rekryteringssystem. Ett år senare var hela systemet omskrivet. Efter examen och en kort tid i rollen som rekryteringskonsult blev dragningen till tekniken för stark. Tillsammans med Safemind skapades Ponty och redan under bolagets bildande sommaren 2011 fick vi våra två första kunder.

I mars 2012 klev Pontus in i bilden och gav försäljningsarbetet struktur och riktning. Den plattform (v2) vi då levde med började dock visa sina begränsningar och för att kunna möta våra ambitiösa användare togs beslutet att på nytt skriva om systemet.

2013 blev ett hårt år. Att bygga nytt från grunden samtidigt som kundtillströmningen fortsatte krävde laserfokus. När året var slut hade vi 23 kunder och ett nästan färdigt nytt system (v3).

Beslut om att bygga ett nytt system är aldrig enkla. För oss fanns det två övergripande målsättningar. Den första var att tillvarata de insikter vi fått genom att arbeta med några av Sveriges främsta rekryterare. Vi ville göra det bästa systemet vi kunde för dem. Det andra var att bygga ett system som var anpassat för att säljas. Ett system som möjliggör att vi lägger tid på rätt saker.

Framtiden

Idag arbetar vi och våra användare med och i version 3. För den som arbetar professionellt med rekrytering är vi oftast förstahandsvalet. Det betyder inte att vi är färdiga. Vi kommer alltid sträva efter att bli bättre. Tillsammans med våra kunder fortsätter vi att utveckla värdeskapande funktionalitet. Välkommen till framtiden inom professionell rekrytering.