Alibys grundare Eric Mannheimer: “Varje gång man öppnar Ponty ler vi och känner att – det här är en skattkista”

Eric Mannheimer(Eric Mannheimer, grundare av Ailby)

Efter att redan ha använt Ponty i flera år var det självklart för Eric Mannheimer vilket som skulle bli rekryteringsverktyget i hans nystartade bolag Aliby. – Det märks att de som har utvecklat Ponty verkligen förstår vår värld. Det skapar en exemplarisk användarvänlighet som tar bort all frustration, säger han.

År 2016, i digitaliseringens kölvatten, föddes Aliby – ett kandidatdrivet rekryteringsföretag som gick till marknaden med stor förståelse för organisationers förändringsbehov. Grundaren Eric Mannheimer är civilekonomen med ett hjärta för människor och affärer, som brinner för devisen att företag som lyckas driva igenom förändring förstår vikten av rätt personer på rätt plats.

– Aliby är byggt på en förståelse för kandidat- och konsultmarknadens komplexitet och behov, och hur detta driver arbetsmarknadens utveckling. Våra kunder väljer Aliby för att vi förstår både matchning och organisation, och våra konsulter väljer Aliby för att vi är lyhörda och förstår deras behov på riktigt, säger Eric Mannheimer.

Idag har Aliby 26 anställda och står på tre ben – en konsultverksamhet med fokus bland annat på agila metoder och att stötta C-levels agenda, ett rekryteringsområde med fokus på IT Management, och det senaste tillskottet som fokuserar på Employer Branding och Talent Acquisition. Sammantaget utgör man ett ekosystem som stöttar kundernas digitala transformation och säkerställer den genom att både kunna attrahera, rekrytera och anlita rätt kompetens.

 

 

“Finns inget bättre verktyg inom rekrytering”
När det var dags för Aliby att välja ett rekryteringssystem var valet självklart för dem. Han hade själv arbetat med Ponty på sin tidigare arbetsplats och för honom var det givet att fortsätta med det även i det nystartade bolaget. 

– Det finns inget bättre verktyg inom rekrytering. Ponty är enkelt, visuellt trevligt, har en tydlighet där man förstår vad man gör och man kan enkelt följa affären och kandidaten genom processerna. I den här branschen är nätverket det viktigaste vi har och med Ponty kan vi strukturera upp det, tagga kontakter och göra det sökbart, säger Eric och fortsätter: 

– Varje gång man öppnar Ponty ler vi och känner att “det här är en skattkista”. 

– Har du någon favoritfunktion i Ponty?
– Eftersom jag jobbar nära affären och kunderna är intressentmodellen en stor favorit. Det är den del av verktyget där vi kan visa kunder vad vi gör, dela kandidater, kommunicera, ge bedömningar och jobba med presentationen. Funktionen är snygg, kunderna älskar den och alla som inte har sett den innan reagerar alltid med “wow vad bra!”. Den är också särskilt bra för GDPR, som har blivit en stor sak i vår bransch. Vi får inte skicka ut personliga uppgifter som hamnar i på fel platser och med intressentmodellen kan vi enkelt undvika det. 

 

 

– Vilka skulle ni rekommendera Ponty till?
– Dels till alla branschkollegor, men också till bolag i andra branscher som rekryterar mycket. Alla bolag som rekryterar i större utsträckning skulle ha en extremt stor nytta av Ponty. Det hjälper dom att driva sina rekryteringsprocesser på ett mer värdeskapande sätt och man kan själv bygga kandidatnätverk. Det sistnämnde glöms ofta bort, värdet av en kandidat kan vara mycket stort för framtiden även om vederbörande inte får just det jobbet man är aktuell för.

 

Jag vill veta mer