Nyheter

Vi har en ny kollega

Vi är glada att få välkomna vår nya kollega Johan Bergström till Ponty. Johan kommer in som vår nya frontend-utvecklare och kommer jobba med våra användarupplevelser.

Läs mer

Ponty 10 år – del 3

 

Här kommer ytterligare en av våra kunder som varit med oss sedan starten. Safemind och deras grundare Daniel Hallqvist.

Ponty fyller 10 år!

Sedan september 2011 har vi upplevt glädje, utmaningar, framgångar och bakslag. Alltid sida vid sida med våra kunder. För att fira skulle vi därför vilja lyfta fram några av dem som varit med oss under lång tid. Hur har de upplevt ett årtionde och hur ser de på framtiden? Superintressant!

När startade ni bolaget ?

Vi startade Safemind redan 2004. Kom ihåg att iPhone inte fanns då! 😊

Berätta hur det gick till när ni startade bolaget.

Vi hade en helt annan idé från början där vi skulle bygga en klocka som skulle förhindra drunkningsolyckor för barn. Vi var tidigt in i innovationssatsningen STING. För att finansiera produkten startade vi en konsultverksamhet där den första idén var att hjälpa techbolag med rekrytering.  

Branschens förändring senaste 10 åren. 

Några tydliga trender finns. Dels har rekryteringar kring tech blivit mer och mer viktigt bland alla bolag, stora som små, traditionella som digitala. Sedan har bolag med återkommande rekryteringsbehov skapat interna rekryteringsfunktioner som får en viktigare roll. Detta fanns inte på samma sätt för 10 år sedan. Till sist alla satsningar inom HR-tech där man utvecklar olika digitala tjänster som hjälper kunder och kandidater med olika delar i rekryteringsprocessen.

Vad ser ni för trender framåt i branschen?

Att företag som är positiva till remote och där engelska är ok har en stark fördel att hitta bra folk och lyckas med sin tillväxt.

Safemind

Läs mer

Ponty 10 år – del 2

 

Här kommer ytterligare en av våra kunder som varit med oss sedan starten. Prodiem och deras grundare Viktoria Simmingsköld.

Ponty fyller 10 år!

Sedan september 2011 har vi upplevt glädje, utmaningar, framgångar och bakslag. Alltid sida vid sida med våra kunder. För att fira skulle vi därför vilja lyfta fram några av dem som varit med oss under lång tid. Hur har de upplevt ett årtionde och hur ser de på framtiden? Superintressant!

När startade ni bolaget ?

Jag startade Prodiem 2003. 18 år känns helt overkligt. Det har varit en otroligt spännande resa och mycket har hänt på arbetsmarknaden! Det har skett en enorm utveckling av både vårt arbete som konsult- och rekryteringsföretag och Prodiem som företag. För oss har det varit viktigt att satsa på kvalitet och långsiktighet och jag är otroligt stolt över att vi idag är en av de större aktörerna inom vår nisch; ekonomi, finans och HR.

Berätta hur det gick till när ni startade bolaget.

Vi tyckte att det var en ganska dålig kvalitet i branschen och ville ändra på det. Vi brinner för att hjälpa människor på riktigt och vi vill att både kandidater, kunder, konsulter ska vilja ta steget med oss och utvecklas tillsammans. Jag tänkte ”att det här skulle vi kunna göra mycket bättre för alla” – och på den vägen är det. Vår ambition redan då var att Prodiem skulle bli ett hållbart företag, att vi skulle vara en stabil och långsiktig partner under lång tid för alla och det är vi absolut idag.

Branschens förändring senaste 10 åren. 

Hur man söker kandidater och konsulter har förändrats, idag är T ex LinkedIn en stor källa till att hitta kandidater. Vi ser att våra ambitioner 2003 var helt rätt, det är de aktörer som tar hand om sina kandidater och kunder som vinner i längden. Marknadsföring har blivit mycket viktigare för att visa sitt varumärke, vilka man är på djupet och vad man vill förmedla. Ett kvitto på vårt arbete är att kunderna numera ser oss som en samarbetspartner snarare än en leverantör. Vi har många fler konkurrenter och finns fortfarande mycket att göra när det kommer till branschens rykte. 

Vad ser ni för trender framåt i branschen?

Pandemiåret har öppnat upp för att kunna bredda sig rent geografiskt då mycket har kunnat ske digitalt av vårt arbete. Vi ser också en trend att våra kunder är öppna för att anställa kandidater även utanför den ort som företaget är beläget i. Att kunna arbeta på distans öppnar upp enormt för både kunder, kandidater och konsulter. Mycket kommer också mer och mer digitaliseras som T ex matchning i CV, digitalisering av manuella processer som presentationer, referenstagning mm. Det är en mängd digitala uppdateringar på gång, men vi gillar det personliga hantverket och kommer noga att utvärdera.

Prodiem

Läs mer

Ponty fyller 10 år!

Grooo-anders

 

Sedan september 2011 har vi upplevt glädje, utmaningar, framgångar och bakslag. Alltid sida vid sida med våra kunder. För att fira skulle vi därför vilja lyfta fram några av dem som varit med oss under lång tid. Hur har de upplevt ett årtionde och hur ser de på framtiden? Superintressant! Först ut är Grooo, där vi pratat med Anders Achilles (Head of Business & Founder).

När startade ni bolaget ?

Grooo startades 2010 och hette då Stockholm Headhunting. Dock bytte vi namn 2019 eftersom vi växte ur namnet då vi arbetar mer som en intern techrekryteringsfunktion än med enstaka uppdrag och dessutom ofta långt utanför Stockholms gränser.

Berätta hur det gick till när ni startade bolaget.

Tanken har hela tiden varit att arbeta med nya metoder för att utveckla och driva techrekryteringen framåt. Metoderna har såklart uppdaterats men grundtanken är den samma. Grooo startades genom att jag och en tidigare kollega valde att dela vårt dåvarande företag i två för att båda fullt skulle fokusera på sin vision. Bland Grooos första kunder var Skype och Avanza, så vi fick snabbt höga förväntningar på vad som skulle levereras, förväntningar som vi fortfarande lever upp till, varje dag.

Branschens förändring senaste 10 åren.

Branschen har gått från att vara mer leverantörer av kandidater till att börja arbeta mer övergripande och få större gehör högre upp i organisationerna. Det är ju inte så konstigt med tanke på att konkurrensen om techkandidaterna aldrig varit så stor som nu.

Vad ser ni för trender framåt i branschen?

Jag är övertygad om att man som rekryterare kommer arbeta bredare med kandidatförsörjningen, kanske genom flera olika roller (t ex Sourcer, TA partner och TA manager) men även genom att arbeta närmre marknad och ledningsgrupper. Att rekrytera är ju generellt, och framför allt tech, en av de största utmaningarna för bolag idag. Och görs det rätt, har man otroliga konkurrensfördelar.

Grooo

Läs mer

Integration mellan Ponty och SRI

 

 

 

 

 

 

 

Vi är väldigt glada över att få presentera vårt samarbete med SRI som innebär att vi kommer kunna erbjuda våra kunder säkra bakgrundskontroller direkt via Ponty.

”På SRI är vårt uppdrag att bidra till ett säkrare Sverige. Genom samarbetet med Ponty, som i sin tur fått förtroendet att hjälpa väldigt många svenska bolag i rekryteringsbranschen, kan vi tillsammans bidra till ökad säkerhet i stor skala. Bakgrundskontroller i rekryteringsprocesser är ett viktigt komplement och hjälper rekryteraren att ytterligare kvalitetssäkra och riskminimera sin leverans till slutkund,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Den nya integrationen lanseras innan årsskiftet.

Läs hela pressreleasen på Di.se
Läs mer om SRI

Läs mer

Vi har fått ytterligare en ny kollega!

Vi är glada att få välkomna vår nya kollega Daniel Ferrero till Ponty. Daniel är fullstack-utvecklare och har tidigare jobbat med rekryteringssystem och dess utveckling. Daniel har redan tagit stor plats i vårt team och är i full fart med att utveckla Ponty.

Läs mer

Hur hanterar ni utmaningen med att presentera kandidater?

Hur hanterar ni utmaningen med att presentera kandidater i tider när personuppgifter inte kan strösslas runt som hashtags? Mailar ni filer med personuppgifter? Ser ni till att det raderas sedan? Många bolag får inte ta emot e-post med personuppgifter. De har mycket högre krav än så. De vill kunna titta på en kandidatpresentation eller ett CV utan att behöva bry sig om att det sparas på datorn någonstans eller i inkorgen.

Ponty-användare löser detta enkelt idag. Både vilken information som skall delas, hur länge den skall vara delad och vem som skall få ta del av den.  All kommunikation sker inne i systemet och du kan säkerställa att informationen du hanterar bara rör sig i ett väl definierat flöde.

Vi släpper inom kort en ny version av vår uppskattade delningsfunktion som funnits i Ponty i snart tre år. Håll utkik!

Läs mer

Ny kund: Constatera

Constatera hjälper företag och organisationer att tillsätta chefer, ledare och specialister. Under våren har Constatera sökt efter ett nytt rekryteringssystem som ska passa deras verksamhet bättre än deras nuvarande. Vi är mycket glada att de valde Ponty och ser fram emot ett spännande samabete!

Läs mer

Trust Partner valde Ponty

Trust Partner arbetar inom Executive Search. De har arbetat med ett annat system under många år men behövde ett mera modernt och passande verktyg. Vi är mycket glada att de valde Ponty.

Läs mer