Ponty 10 år – del 3

 

Här kommer ytterligare en av våra kunder som varit med oss sedan starten. Safemind och deras grundare Daniel Hallqvist.

Ponty fyller 10 år!

Sedan september 2011 har vi upplevt glädje, utmaningar, framgångar och bakslag. Alltid sida vid sida med våra kunder. För att fira skulle vi därför vilja lyfta fram några av dem som varit med oss under lång tid. Hur har de upplevt ett årtionde och hur ser de på framtiden? Superintressant!

När startade ni bolaget ?

Vi startade Safemind redan 2004. Kom ihåg att iPhone inte fanns då! 😊

Berätta hur det gick till när ni startade bolaget.

Vi hade en helt annan idé från början där vi skulle bygga en klocka som skulle förhindra drunkningsolyckor för barn. Vi var tidigt in i innovationssatsningen STING. För att finansiera produkten startade vi en konsultverksamhet där den första idén var att hjälpa techbolag med rekrytering.  

Branschens förändring senaste 10 åren. 

Några tydliga trender finns. Dels har rekryteringar kring tech blivit mer och mer viktigt bland alla bolag, stora som små, traditionella som digitala. Sedan har bolag med återkommande rekryteringsbehov skapat interna rekryteringsfunktioner som får en viktigare roll. Detta fanns inte på samma sätt för 10 år sedan. Till sist alla satsningar inom HR-tech där man utvecklar olika digitala tjänster som hjälper kunder och kandidater med olika delar i rekryteringsprocessen.

Vad ser ni för trender framåt i branschen?

Att företag som är positiva till remote och där engelska är ok har en stark fördel att hitta bra folk och lyckas med sin tillväxt.

Safemind