Safemind förstår vikten av att ha koll på all data i sitt rekryterings- och CRM-system

För Stina Gårdman, som är Team Manager & Recruitment Consultant på Safemind, är Ponty en stor del av hennes vardagliga arbete. 

Ponty är ett kraftfullt hjälpmedel för mig som rekryterare. Jag har onboardat många nyanställda i systemet och får alltid höra hur lätt det är att komma in i. Att det dessutom finns så många smarta sätt att verkligen sourca fram rätt kandidat till rätt uppdrag gör min vardag enklare. I min roll som Team Manager förenklar uppdragstavlan mycket då jag snabbt kan få en överblick hur varje individ ligger till i sina rekryteringar, säger Stina.

Stina Gårdman – Team Manager & Recruitment Consultant

Safemind är en boutique agency inom headhunting av ledare och avancerade specialister till bolag som främst har en teknisk ådra. – Flertalet av vi som jobbar på Safemind har själva varit verksamma i andra bolag vilket gör att vi kan kombinera operativ kunskap med HR-kunskap. Sedan är det all data vi har som gör att vi lätt kan guida kunder och kandidater i olika situationer, säger Daniel Hallqvist, grundare och VD på Safemind.

– Safemind fyller 20 år vilket känns galet, säger Daniel. – På den tiden fanns det ingen nischad aktör som jobbade med Tech-bolag vilket vi utnyttjade. Vi sysslade med ett par andra spår då men rekrytering var det som bet bäst.

 

Daniel Hallqvist – Grundare och VD

Safemind var inledningsvis med och formade version 1.0 i Ponty, som är helt skild från dagens lösning. – Nu är det vårt affärssystem som är sjukt viktigt. Jag har sett många demos på andra system men i och med att Ponty nischar sig mot rekryteringsbranschen så är det svårslaget. De förstår våra utmaningar helt enkelt, säger Daniel.

Har ni någon favoritfunktion i Ponty?

– Jag personligen älskar mest kandidatkortet och hur lätt det är att överblicka och följa en kandidats resa, det gör att vi kan knyta en starkare relation till kandidaten, säger Stina.

– Jag uppskattar hur enkelt det är att hämta data från andra onlineplattformar, säger Bertil Englund, Headhunter och Recruiter på Safemind. – Det sparar oss så mycket tid att kunna sourca fram flera kandidater och sen lyfta in dessa i uppdragen utan att riskera dubbletter och få in den senaste informationen i Ponty. Fantastiskt!

Bertil Englund – Headhunter & Recruiter

– Oj, va svårt. I min roll som just nu mer är lutad åt försäljning så gillar jag den digitala säljtavlan och hur lätt man kan följa de olika affärsmöjligheterna. En annan del är funktionen att hämta kandidat- och kund-data från andra onlineplattformar och importera dom i Ponty, säger Daniel. 

Vilka skulle ni rekommendera Ponty till?

– Till de som förstår vikten av att ha koll på all data och dialoger som man har och har haft med kandidater och kunder. Det tar en viss tid att bygga upp men den kvaliteten man får ut har man igen flera gånger om och blir till slut en konkurrensfördel, säger Daniel. Dessutom kommer det bli extra kraftfullt för oss nu när Ponty utvecklar AI-funktioner. Ju bättre data vi har desto mer kommer AI att kunna hjälpa oss.