Novare Interim & Recruitment följer kunderna från start till mål med hjälp av Ponty

Novare

För Sofia Muhrbeck, som är ansvarig för försäljning, och Kristin Högdahl, som är ansvarig för rekrytering, är Ponty det ultimata verktyget för Novare Interim & Recruitment. Där kan de följa en kunds hela cykel, från den första säljpitchen till att kandidaten är tillsatt. 

– Karriärsidor med bakomliggande rekryteringssystem kan vara en bra lösning för bolag som rekryterar till sig själva, men för oss som jobbar med rekrytering dagligen och till olika kunder, behövs det att CRM-systemet kan kopplas ihop med kandidatbanken. Att ha båda delarna i ett system är den stora vinsten med Ponty, säger Kristin. 

Novare grundades för 20 år sedan av Fredrik Hillelson, i början som en rekryteringsbyrå som hjälpte till att bygga upp stora företag från grunden. Med åren har erbjudandet breddats och idag är Novare ett av Sveriges största humankapitalhus med expertis inom allt från executive search till utbildningar och konsultlösningar. Novare har ett stort hjärta och den röda tråden är att hjälpa företag och människor att växa. Novare Interim & Recruitment jobbar med konsult- och interimslösningar samt rekrytering och vi har träffat Sofia Muhrbeck, som är partner och kundansvarig, och Kristin Högdahl, som är partner och ansvarig för talent acquisition. De jobbar med rekryteringar och konsultlösningar till roller inom framförallt HR och ekonomi. 

– Vi har nog koll på varenda  person inom HR och ekonomi i Stockholm, från junior till specialist, säger Sofia Muhrbeck. 

 

Samma system för att följa hela flödet 

För att få bättre ordning och reda på bolagets kunder började Sofia för några månader sedan se sig om efter ett nytt CRM-system. Kristin tipsade då om Ponty, som hade stöd för både kunder och kandidater. 

– Jag hade jobbat med Ponty tidigare på en annan del av Novare och tyckte att det var väldigt bra redan då. Det är ett välrenommerat system inom Novare och att kunna använda samma system för både kund och kandidat är det bästa, säger Kristin. 

– Det finns många fina synergier med att ha samma system, det är smidigt och även kostnadseffektivt jämfört med att ha två olika system, fyller Sofia i. 

 


Kristin Högdahl, delägare och ansvarig för talent acquisition

Trygg övergång

Eftersom rekryteringsteamet saknade flera funktioner i sitt dåvarande system valde man att även flytta över hela kandidatbanken till Ponty. I Ponty blev det enklare att jobba med search och att hålla koll på de över 20 000 kandidaterna och vilka processer de tidigare varit med i. 

– Ponty är så användarvänligt och vi fick väldigt bra support när vi skulle implementera systemet, de höll oss i handen hela vägen. Övergången från det gamla systemet kändes väldigt trygg, och även efteråt har vi haft stort stöd av teamet på Ponty. De vill verkligen att vi ska lyckas och få ut maximal effekt av systemet, säger Kristin. 

 

Friktionsfritt flöde 

Idag används Ponty av både säljare och rekryterare på Novare Interim & Recruitment. Sofia och Kristin lyfter det friktionsfria flödet mellan de olika delarna som en stor fördel. 

– Cykeln fungerar från start till mål. Det börjar med att vi på försäljning lägger in en potentiell kund, tar ett möte med dem och tar oss an uppdraget. Kunden flyttas över från säljtavlan i Ponty till kandidat delen …, säger Sofia.

– … och då tar vi i rekryteringsteamet över processen och lägger ut en annons och börjar searcha. All information säljarna har samlat in finns då sparad i Ponty och det blir superenkelt för oss att komma åt all dokumentation. Allt går att följa, det blir en väldigt tydlig backlog, säger Kristin. 

 

Har ni någon favoritfunktion i Ponty? 

– Säljtavlan är min favorit. Den ger en jättebra översikt över allt man har i sin pipeline, allt från potentiella kunder till offerter till skarpa uppdrag. Det är väldigt tydligt och överskådligt! säger Sofia.

– Min favoritfunktion är knappen för att hämta data från andra online plattformar. Med den kan vi snabbt searcha profiler och få ordning och reda på alla kandidater vi haft kontakt med. En otroligt smidig funktion, säger Kristin. 

Sofia Muhrbeck, partner och försäljningsansvarig

Vilka skulle ni rekommendera Ponty till? 

– Absolut alla rekryteringsbyråer som liknar oss, som har flera parallella rekryteringar och roller som kräver mycket search, säger Kristin. 

Sofia håller med. 

– Alla rekryteringsbyråer som vill ha en helhet, där de olika områdena går in i varandra. I vår bransch är man beroende av varandras funktioner och det behöver finnas ett crossover-tänk mellan kund och kandidat. 

– Skillnaden mellan ett rekryteringsbolag som oss och ett företag där man letar efter anställda till sig själva, är att vi jobbar med många olika kunder som vi rekryterar till. Karriärsidor med bakomliggande rekryteringssystem kan vara en bra lösning för bolag som rekryterar till sig själva, men för oss som jobbar med rekrytering dagligen och till olika kunder, behövs det att CRM-systemet kan kopplas ihop med kandidatbanken. Att ha båda delarna i ett system är den stora vinsten med Ponty, säger Kristin.

Jag vill veta mer